cdn

Online eğitim sistemi internet üzerinden hizmet sağlayan tüm eğitim içerikleri sahiplerinin CDN alt yapılı platformlardan yararlanması ile gerçekleştirilmektedir. Genel olarak eğitim verenler, oyun sağlayıcıları, haber siteleri, e-ticaret siteleri vb. tarafından birçok video ve de görselleri barındırmak için kullanılmaktadır. Tüm Video formatları, Tüm resim formatları, JS, PDF, metin, CSS, font ve medya dosyaları, belge ve de uygulamalar gibi tüm dokümanları bulunduran harici sunucular olarak da ifade edilebilir. 

Bu içerik dağıtım ağı, tüm içeriklerinizin kopyalarını önbellekte tutarak birçok kişi ile paylaşabilmenizi sağlayan bir online eğitim yazılımı ile kesintisiz bir şekilde sunulmasını sağlamaktadır. 

Online eğitim sistemi her ne kadar uzun yıllardan beri var olsa da özellikle pandemi süreci ile çok daha fazla tercih edilir hale gelmiştir. Birçok eğitimci ve de öğrenci, çalışanlar eğitimlerindeki tüm dosyaları paylaşabilmek adına bu sistemi kullanmaktadırlar. 

CDN İçerik Dağıtım Ağı Faydaları

CDN içerik dağıtım ağı faydaları kişilerin ihtiyaçlarına göre farklı seviyelerde elde edilmesi amacıyla kullanılmaktadır. CDN alt yapı teknolojisini faydalarını ise aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

• İçeriklere oldukça hızlı bir şekilde ulaşılması sağlanır.
Video görüntülüme ile direkt anlatım yapılmasını sağlar.
Tüm içerikler yedeklenir ve tekrar ulaşılabilir.
Bağlantılı olduğu tüm noktalara aynı kalite ile hizmet sunulmasını sağlar.
Birçok içeriğin barındırılmasını ve bu içeriklere ulaşılmasını sağlar.
Çoklu kullanıcı aynı anda içeriklere ulaşabilir.
Uygun maliyet sağlar.
Mobil, TV, Web vb. platformları destekler.
Güvenli video streaming alt yapısı sunarak izinsiz bir şekilde verilerinizin kopyalanmasını ve başka yerlerde yayınlanmasını engeller.
PC, telefon, tablet gibi birçok cihaza uyumludur.

Online eğitim sistemi kullanım durumlarına göre faydaları çok daha fazla olan CDN alt yapı teknolojisi, yüksek bant genişliğinde dağıtım ağına sahiptir. 

CDN Lokasyon

Creafair, 9 ülke ve 18 POP noktası ile birçok kişiye ve de kuruma sorunsuz bir şekilde hizmet sunmaktadır. Bu sayede video içeriklerinizin aynı hız ve zaman diliminde servis edilmesi mümkün kılınmaktadır. Yerli cache yapısı ile kurmuş olduğu global veri servisi altyapısını kullanarak veri paylaşımlarının kesintisiz bir şekilde yapılması sağlanmaktadır.  

CreaCDN & Zoom Entegrasyonu

Creafair Teknoloji geliştirmiş olduğu %100 zoom destekli uzaktan eğitim sistemi ile zoom üzerinden yapmış olduğunuz dersleri belirli bir süre zoom cloud tarafına kaydeder. Dersiniz tamamlandıktan sonra CreaLMS sistememize bildirimde bulunur. CreaLMS uzaktan eğitim yazılımımız zoom üzerinden tamamlanmış olan dersi otomatik alarak CreaCDN sistemize yükler burada encoding ve transcoding işlemleri sonrası CreaLMS sistemimizde ilgili kursun ilgili programının altına otomatik olarak arşivlemektedir. Bu arşiv ile öğrenciler sınırsız tekrar izleme yapabilirler. Böylece zoom cloud tarafında videolarınızın tutulmasına gerek kalmamaktadır. Bu süreç tamamen otomatik olarak tamamlanmaktadır.