Zoom ile Uzaktan Eğitim Nasıl yapılır

Zoom paketiniz var öğrencilerinizi uzaktan eğitim vermek istiyorsanız doğru adrestesiniz. CreaEdu veya CreaMeeting anahtar teslim uzaktan eğitim sistemini kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bizim ile işletime geçerek demo talebinde bulunmanızdır.

Zoom paketiniz uzaktan eğitim yazılımımıza tam entegredir paketinizi tamamen uzaktan eğitim yazılımımız üzerinden kullanabilirsiniz. Öğrencilerinizin kayıt olması dilerseniz satınalma işlemi yapması sonrası sizin oluşturmuş olduğunuz ders proğramına göre derslere panel üzerinden zoom kullanıcı adı veya şifresi girmeden katılabilirler. Katıldıkları bu dersler uzaktan eğitim sistemi üzerinde otomatik olarak kaydedilerek tekrar izle bölümünde görünmektedir. Öğrencileriniz böylece canlı zoom dersleri sonrasında kayıtları sınırsız olarak izleyebilirler.

Sanal sınıf yazılımı ile sağlanan Zoom destekli uzaktan eğitim sistemi, zaman ve mekan kavramlarının dışına çıkarak günümüzde oldukça önem verilen bir hal almıştır. Zaten var olan bu sistemin pandemi nedeniyle birçok üniversite, okul tarafından da kullanılır hale gelmesi, bu eğitim sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda birçok fikrin de ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Uzaktan eğitim için tüm alt yapıların sağlam olması ve gerekli materyallerin hazır olması gerekmektedir. İnternetin yaygınlaşması ile de birçok destekleyici eğitimlerin, konferansların, görüşmelerin yapılması olanaklı bir hale gelmiştir. Bunun yanı sıra görüntülü konferans programı ya da görüntülü toplantı programı Zoom destekli bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu da birçok iş yeri ve de kurumların çalışanlarına ve de akademisyenlerine de eğitim verebilmesini, hızlı geri bildirim alabilmesini ve de kararlarını almasını bu görüntülü görüşme ve toplantılarla sağlamaktadır.

Zoom Destekli Eğitimde Temel Altyapılar Nelerdir?

Sanal sınıf yazılımı ile sağlanan Zoom destekli uzaktan eğitimde bazı temel altyapıların bulunması zorunludur. Bu zorunlu altyapılara bakacak olursak:

  • Hızlı, güvenilir, kaliteli internet altyapısı olmalıdır.
  • Eğitim materyallerinin bulunduğu içeriklerin korunması, yedeklenmesi ve de depolanması gibi işlemlerinin güvenli bir şekilde yapılması gerekmektedir.
  • Eğitim içeriklerine erişim ve de tekrar izleme seçeneklerinin olması gerekmektedir.
  • Sanal sınıf yazılımı kullanımının eğitimcilere ve de akademisyenlere verilmesi gerekmektedir.
  • Eğitimcilere ve de akademisyenlere bu teknolojiyi nasıl kullanmaları gerektiği konusunda bilgilendirme sağlanmalıdır.
  • Öğrencilerin ya da çalışanların kolay ve de güvenilir bir şekilde zaman ve de mekandan bağımsız olarak görsel paylaşımlardan, ders kayıtlarından, PDF dokümanlarından faydalanabilmesi sağlanmalıdır.
  • Eğitim alan ya da veren kişilerin kamera, mikrofon gibi donanımlara sahip olması gerekmektedir.

Zoom Destekli Uzaktan Eğitim 

Creafair, zoom destekli uzaktan eğitimini CDN teknolojisini kullanarak sunmaktadır. Zoom entegre uzaktan eğitim, video konferans ve de satış sistemi ile bu alanda düşük maliyetli destek sağlamaktadır.  Uzaktan eğitim sistemi, şirketler, kurumlar, öğretmenler, akademisyenler gibi uzaktan eğitim veren ya da eğitim ihtiyacı olan tüm içeriklerin satışını sağlayan bir sistem yönetimine sahiptir.